Sushi to nie tylko posiłek, to prawdziwa podróż kulinarna. Jest to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań japońskiej kuchni. Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że istnieje wiele różnych rodzajów sushi. Każde posiada swoje wyjątkowe smaki i fascynujące historie. Klasa II Technikum Żywienia miała wyjątkową okazję uczestniczyć w warsztatach Sushi "Zakręć rolkę" prowadzonych przez Eva Sushi Ewa Tuszyńska-Płatek. Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się jak przyrządzać hosomaki, nigiri, temaki,futomaki, uramaki, krewetki w tempurze. Poznali tajniki gotowania ryżu, przyrządzania tuńczyka oraz łososia. Na koniec warsztatów uczniowie przedstawili pięknie przygotowane zestawy. Dziękujemy Ewa Sushi za profesjonalną wiedzę i prawdziwą ucztę dla zmysłów. Na warsztatach działa się magia. Uczniowie wyczarowywali smakołyki i tworzyli autorskie kompozycje smakowe. Było profesjonalnie, wesoło i smacznie. Gorąco zachęcamy do korzystania z warsztatów prowadzonych przez Eva Sushi.
Warsztaty zorganizowała Ewa Biernacka